Stort byggföretag köper in textrobot för att skriva jobbannonser

Förutom att höja kvaliteten på bolagets annonstexter, vill Skanska arbeta systematiskt för att nå ett bredare urval av kandidater.

Skanska köper in textrobot för att skriva jobbannonser

I förra veckan blev det klart att Skanska följer i Manpower och Experis fotspår och köper in Cowrites textrobot för att skriva jobbannonser.

Tjänsten ligger helt i linje med Skanskas målsättning att jobba både smart och effektivt med digitala lösningar för att förbättra sin verksamhet.

Förutom att höja kvaliteten på bolagets annonstexter, vill Skanska arbeta systematiskt för att nå ett bredare urval av kandidater. Med Cowrite kommer det att bli mycket enklare att uppnå detta, eftersom tjänsten kommer hjälpa dem att skriva kärnfullt, sökordsoptimerat och likvärdigt.

– Skanska är ett av Sveriges största företag och det är väldigt roligt att de tar ett så innovativt steg i digitaliseringen av rekryteringsprocessen. Vi är övertygade om att vår tjänst blir en viktig pusselbit i Skanskas rekryteringsarbete och att vi kommer skapa ännu bättre förutsättningar för att höja kvaliteten och minska tidsåtgången när det kommer till att skriva rekryteringsannonser, säger Magnus Paues, vd på Cowrite.

Cowrite startades 2014 och automatiserar skrivande i rekryteringsbranschen och mäklarbranschen. Till kunderna hör ManpowerGroup, Swedbank Fastighetsbyrå och Svensk Fastighetsförmedling.

För mer information, kontakta Cowrites VD Magnus Paues: [email protected]
Om du vill läsa mer om Skanska: www.skanska.se

Om du är intresserad av att följa i Skanskas fotspår kan du testa Cowrite gratis. Du förbinder dig inte till någonting och abonnemanget avslutas automatiskt efter en vecka.

Fler inlägg

Det är svårt att veta vilken struktur man ska ha i ett personligt brev. Vi guidar dig till den ...

Vilka ord ska jag undvika för att skriva en fördomsfri annons?